بررسی شرایط داوطلبین شرکت در کنکور مهندسی فرماندهی و کنترل هوایی قسمت (۱)

مقالات

بررسی شرایط داوطلبین شرکت در کنکور مهندسی فرماندهی و کنترل هوایی قسمت (۱)

مقدمه ای برای معرفی رشته مهندسی فرماندهی و کنترل هوایی : نیروی هوایی در دیدگاه عامه مردم مساوی است با خلبان‌هایی که سوار بر هواپیما‌های شکاری، ضربتی، اکتشافی، مسافربری یا ترابری بر فراز آسمان‌ها پرواز می‌کنند. در حالی که نیروی هوایی هر کشوری علاوه بر خلبانان، نیروهای دیگری نیز هستند که مشاغل بسیار حیاتی و مهمی را بر عهده دارند. برای مثال طراحی و فرماندهی پدافند هوایی علیه هدف‌های ثابت و متحرک دشمن و دفاع از مرزهای هوایی کشور بر عهده مهندسین تکنولوژی فرماندهی و کنترل هوایی است. این رشته در کشور ما در دانشگاه علوم و فنون هوایی شهید ستاری در سه گرایش کنترل شکاری. عملیات موشکی و اطلاعات عملیاتی آموزش داده می‌شود.در مفهوم عنوان این رشته باید گفت که واژه‌ “مهندسی‌” در مفهوم‌ مصطلح‌ آن‌ به‌ معنای‌ طراحی‌ است‌ و منظور از کلمه‌ “تکنولوژی‌” این‌ است‌ که‌ فارغ‌التحصیل‌ این‌ رشته‌ باید دانش‌ نرم‌افزاری‌، سخت‌افزاری‌ و اطلاعاتی‌ داشته‌ باشد، که‌ منظور از دانش‌ اطلاعاتی‌، اطلاع‌ در تمام‌ زمینه‌های‌ نظامی‌ از جمله‌ اطلاعات‌ عملیات‌، اطلاع‌ از انواع‌ هواپیماها و موشک‌ها و اطلاع‌ از سیستم‌های‌ سازمانی‌ نیروی‌ هوایی‌ است‌. واژه‌ “فرماندهی‌” نیز، یعنی‌ این‌ که‌ فارغ‌التحصیل‌ این‌ رشته‌ بتواند اِعمال‌ مدیریت‌ بکند. به‌ عبارت‌ دیگر بتواند با استفاده‌ از دانش‌ سخت‌افزاری‌، نرم‌افزاری‌ و اطلاعاتی‌ که‌ کسب‌ کرده‌ است‌، به‌ یاری‌ زیر مجموعه‌ خود، مأموریت‌های‌ محوله‌ نیروی‌ هوایی‌ را انجام‌ دهد. در واقع‌ دانش‌آموخته‌ این‌ دانشکده‌ به‌ عنوان‌ پایین‌ترین‌ رده‌ فرماندهی‌ کار خود را با فرماندهی‌ دانش‌آموختگان‌ دیگر این‌ دانشگاه‌ که‌ در رشته‌های‌ مهندسی‌ هوا و فضا، مهندسی‌ کامپیوتر، مهندسی‌ برق‌ و مدیریت‌ تحصیل‌ کرده‌اند و در مجموعه‌ نیروی‌ هوایی‌ کار می‌کنند، آغاز می‌کند. واژه‌ “کنترل‌” نیز مقوله‌ای‌ از زنجیره‌ اعمال‌ فرماندهی‌ است‌. به‌ این‌ معنا که‌ هر دانشجو باید مهارت‌های‌ گروهی‌ و فردی‌ را فرا بگیرد تا با زیرمجموعه‌ خود و با دیگر نیروهای‌ دفاعی‌ کشور اعم‌ از نیروی‌ زمینی‌ و نیروی‌ دریایی‌ ارتباط‌ برقرار کرده‌ و اطلاعات‌ لازم‌ را رد و بدل‌ کند. این‌ رشته‌ دارای‌ سه‌ گرایش‌ کنترل‌ شکاری‌، عملیات‌ موشکی‌ و اطلاعات‌ عملیاتی‌ است‌ .

گرایش‌ کنترل‌ شکاری‌:

در گرایش‌ کنترل‌ شکاری‌ دانشجویان‌ توانایی‌ رهگیری‌های‌ هوایی‌ و به‌ کارگیری‌ انواع‌ تاکتیک‌ها و تکنیک‌های‌ رهگیری‌ هواپیمای‌ خودی‌ و هواپیمای‌ دشمن‌ را فرا می‌گیرند و در نهایت‌ در ایستگاه‌های‌ رادار به‌ کنترل‌ و مراقبت‌ قلمرو فضایی‌ کشور می‌پردازند و به‌ محض‌ این‌ که‌ هواپیمای‌ ناشناسی‌ وارد مرزهای‌ هوایی‌ کشور می‌شود، به‌ مبادی‌ مذکور گزارش‌ داده‌ تا تصمیم‌گیری‌های‌ لازم‌ انجام‌ گیرد.

گرایش‌ عملیات‌ موشکی‌:

دانش‌آموختگان‌ این‌ گرایش‌ با توجه‌ به‌ تجهیزات‌ و جنگ‌افزارهای‌ پدافندی‌ مختلفی‌ که‌ در نیروهای‌ هوایی‌ وجود دارد، در سایت‌های‌ موشکی‌ زمین‌ به‌ زمین‌ در تخصص‌های‌ “ارتفاع‌ پست‌ و پایین‌” و “ارتفاع‌ متوسط‌ و بالا” یا سیستم‌های‌ سطح‌ به‌ سطح‌ و در سایت‌های‌ موشکی‌ زمین‌ به‌ هوا در دو بخش‌ ارتفاع‌ پایین‌ و ارتفاع‌ متوسط‌ و بالا مشغول‌ به‌ خدمت‌ می‌شوند. در واقع‌ این‌ افراد با استفاده‌ از سیستم‌های‌ موشکی‌ زمین‌ به‌ هوا یا زمین‌ به‌ زمین‌، فرماندهی‌ عملیات‌ رزمی‌ نیروی‌ هوایی‌ را برعهده‌ دارند.

گرایش‌ اطلاعات‌ عملیاتی:

‌دانشجویان‌ گرایش‌ اطلاعات‌ عملیاتی‌ فرا می‌گیرند که‌ چگونه‌ اطلاعات‌ لازم‌ را از وضعیت‌ فرهنگی‌، سیاسی‌، اجتماعی‌ و بخصوص‌ دفاعی‌ کشورهای‌ همسایه‌، منطقه‌ و حتی‌ فرامنطقه‌ای‌ با استفاده‌ از سیستم‌های‌ الکترونیکی‌، ماهواره‌ای‌ و عکس‌های‌ هوایی‌ و تحلیل‌ و تفسیر این‌ اطلاعات‌ به‌ دست‌ آورند. در واقع‌ به‌ دست‌ آوردن‌ اطلاعات‌ نظامی‌ و غیرنظامی‌ در زمان‌ صلح‌ و به‌ کار بردن‌ استراتژی‌ آنها در زمان‌ جنگ‌ برعهده‌ فارغ‌التحصیلان‌ مهندسی‌ تکنولوژی‌ فرماندهی‌ و کنترل‌ هوایی‌ گرایش‌ اطلاعات‌ عملیاتی‌ است‌.


مهندس احمد سلام مشاور برتر کنکور
برای دریافت مشاوره و برنامه ریزی رایگان با شماره‌های
۴۰ ۹۶ ۴۰ ۶۶ – ۰۲۱
۳۸۸۹ ۷۵۲ ۰۹۱۲
۰۹۱۲۸۳۷۵۷۴۷
تماس بگیرید

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

مقالات
چگونه فیزیک کنکور را ۱۰۰ بزنیم

چگونه فیزیک کنکور را ۱۰۰ بزنیم؟ یکی از دغدغه های داوطلبان کنکوری در گروه های آزمایشی ریاضی و تجربی درس فیزیک میباشد درسی استدلالی و نیز محاسباتی که اکثر دانش آموزان از آن هراس دارند و معمولا درصد پایینی در آن کسب میکنند. اما نکاتی ساده و کاربردی وجود دارد …

مقالات
کسب بهترین نتیجه در کنکور با نکات طلایی مطالعه ( بخش سوم )

کسب بهترین نتیجه در کنکور با نکات طلایی مطالعه ( بخش سوم ) نکات طلایی مطالعه برای کنکور – بهترین روش نشستن برای درس خواندن یکی دیگر از نکات مطالعه برای کنکور، بهترین روش نشستن برای درس خواندن می باشد. نشستن صحیح هنگام مطالعه برای همه داوطلبان به ویژه افرادی …

مقالات
کسب بهترین نتیجه در کنکور با نکات طلایی مطالعه ( بخش دوم )

کسب بهترین نتیجه در کنکور با نکات طلایی مطالعه ( بخش دوم ) کیفیت هوای تنفسی: کیفیت هوای تنفسی مکان مطالعه برای کنکور، هم از نظر ایجاد نشاط و هم از لحاظ فراهم آوردن موجبات کسالت خیلی مهم است. تنفس در اتاق در بسته که هوا به قدر کافی در …

تماس تلفنی