۷ نکته مهم برنامه ریزی درسی برای کنکور

مقالات

۷ نکته مهم برنامه ریزی درسی برای کنکور

لطفا بار سال کنکور را از همین امسال، کم کنید. مشکل خیلی از دانش آموزان کنکوری و سال چهارم این است، که پایه درسی ضعیفی را از سال های پایه همراه خود دارند. در سال دوازدهم هم درس های جدیدی آموزش می بینند که نصف کنکورشان هم تقریبا از همان درس ها است. چون جدید هستند و آنها را بلد نیستند، سختی های خاصی خواهند داشت. از طرفی فکرشان درگیر سال های پایه و سوالاتی است که قرار است از آن بخش ها بیاید. همین موضوع باعث افزایش نگرانی در این عزیزان می شود.

در یک برنامه ریزی فشرده در تابستان باید دروس پایه را جمع بندی کنند و این کار یک مقدار سخت است. برای اینکه این استرس ها را در سال کنکور تجربه نکنید و ضریب احتمال موفقیت تان را خیلی بالا ببرید، لطفا در برنامه ریزی درسی یازدهم دروسی که می خوانید را، عمیق یاد بگیرید. هم تشریحی آن را یاد بگیرید و هم تستی آن را. یعنی مطلبی که معلم تان تشریحی آموزش داد، تمرین هایش را حل کنید و خودتان در زدن تست های آن مباحث پیش قدم شوید. پس یک کتاب تست تهیه کنید. کتاب تست های معتبری که با تست های کنکور سراسری مشابه است و یک مقدار نسبت به کتاب درسی سخت تر است را هم، حل کنید. اینگونه در سال کنکور دغدغه کمتری دارید و استرس کمتری را تحمل می کنید.

یادگیری مهارت

در برنامه ریزی درسی یازدهم، حتما یک تفریح، ورزش یا مهارتی را در برنامه تان قرار دهید. نمی گوییم هم در کلاس پیانو، هم فوتبال، هم در کلاس خط و هم در کلاس زبان ثبت نام کنید! منظور این است سعی کنید مهارتی را در کنار درس هایتان یاد بگیرید. مهارتی مثل ورزش کردن. می تواند ورزش مورد علاقه تان باشد. ممکن است شطرنج یا والیبال باشد. یا یک کلاس هنری، مثل کلاس موسیقی یا نقاشی باشد.

تک بعدی پیش نروید. یعنی اینگونه نباشد که فقط به کنکورتان بچسبید و وقتی کنکور دادید و از شما می پرسند چه مهارت و چه چیزهای دیگری بلد هستی، بگویید من فقط درس خواندم! زندگی تک بعدی شاید زیاد جذاب نباشد! هرگز اصل وقت تان را برای کلاس های هنری نگذارید. اما دو الی سه بار رفتن به کلاس ورزشی در هفته بسیار کمک می کند تا در درس هایتان هم قوی تر شوید. این اقدامات شما را از یکنواختی نجات می دهد.

المپیاد ها

نکته چهارم مربوط به المپیاد ها است. عده ای می گویند اگر در المپیاد ثبت نام کنم و روی آن سرمایه گذاری کنم، دیگر از شر کنکور راحت می شوم. شرکت کردن در المپیاد بحث خاص خودش را دارد. در اینجا چند نکته مطرح است. قبول شدن در المپیاد، در مرحله اول دوم و سوم، نیازمند صرف وقت بسیار زیادی است. مثلا کسانی که وارد المپیاد زیست می شوند، دیگر فقط باید روی زیست تمرکز کنند. حتی امتحانات مدرسه را به سختی جلو می برند و باید بیشتر وقت شان را برای مطالعه زیست بگذارند. از طرفی برای هر المپیاد دیگری مثل فیزیک، ریاضی، شیمی یا هر چیزی شبیه آن، نیازمند سرمایه گذاری بیشتری هستید. و این ریسک خاص خودش را دارد.

اگر می خواهید روی المپیاد سرمایه گذاری کنید، حتما قبل از آن پرس و جو کنید. حتما با چالش های آن آشنا شوید. این نباشد که بگویید: خب من می خوام المپیاد بخونم! المپیاد خواندن یک کار حرفه ای است و وقت زیادی را از شما می طلبد. این نکته مهم را به خاطر داشته باشید که حتما در المپیاد باید مدال بیاورید تا بتوانید از سهمیه آن در کنکور استفاده کنید! یعنی فقط کسانی که مدال طلا می آورند، می توانند هر رشته و هر دانشگاهی که می خواهند بروند. کسی که مدال نقره و برنز می آورد فقط درصد تراز می آورد! اینگونه نیست که هر مدالی بیاورید، بتوانید هر رشته و دانشگاهی که بخواهید بروید! پس حتما سبک سنگین کنید، سود و زیان کنید، تا با دید بازتری برای المپیاد تصمیم گیری کنید.
اصلاح عادت های غلط

لطفا عادت های غلط مطالعاتی را از همین امسال در برنامه ریزی درسی یازدهم اصلاح کنید. مثلا اگر سرعت مطالعه تان پایین است و کند خوان هستید، از همین امسال دنبال مهارت های تندخوانی بروید و تندخوانی را یاد بگیرید. از طرفی اگر روش مطالعه تان غلط است و احساس می کنید مطالب زود از ذهن تان خارج می شود، روش های تقویت حافظه را حتما یاد بگیرید. اگر عادت دارید خوابیده درس بخوانید این عادت را باید ترک کنید و پشت میز درس بخوانید. چون قرار است به این شیوه کنکور دهید و در حالت نشستن پشت میز، بازدهی مطالعاتی بیشتر است. پس عادت های غلط مطالعاتی را لیست کنید و با کمک یک مشاور سعی کنید این عادت ها را در برنامه ریزی درسی یازدهم ترک کنید تا در سال کنکور به مشکل برنخورید.

لذت بردن از مطالعه

از درس خواندتان لذت ببرید! قرار است دو یا سه سال دیگر در مدرسه درس بخوانید. چهار الی هشت سال دیگر در دانشگاه درس بخوانید. اگر می خواهید شخصی حرفه ای در جامعه باشید و سرآمد دیگران باشید، باید همیشه مطالعه کنید. نه فقط در سال های تحصیلی و دانشگاه! برای اینکه از مطالعه کردن، از یادگیری، از درس خواندن بتوانید نهایت استفاده را ببرید، باید از مطالعه لذت ببرید. پیشنهاد می کنیم فصل دوم سریال تا کنکور را مشاهده کنید. در فصل دوم روش های لذت بردن از مطالعه آموزش داده شده. حتما آن را مشاهده کنید و یادتان باشد هیچ لذتی بالاتر از یادگیری نیست.
مشاوره تحصیلی و درسی

اگر از نظر مالی توانایی دارید، حتما از سال های پایه مشاور تحصیلی داشته باشید و با مشاور تحصیلی پیش روید. مطمئنا کسی که یکبار این مسیر را رفته است و سال ها آن را با دیگران طی می کند و در این زمینه علم، مطالعه، تجربه، دانش و مهارت دارد، خیلی می تواند کمک تان کند. همچنین مسیر موفقیت را برایتان هموارتر می کند. امیدواریم با رعایت اصول برنامه ریزی درسی یازدهم که در این بخش توضیح دادیم، بتوانید برنامه ریزی بهتری برای موفقیت تان در آینده داشته باشید.

مهندس احمد سلام مشاور برتر کنکور
برای دریافت مشاوره و برنامه ریزی رایگان با شماره‌های
۴۰ ۹۶ ۴۰ ۶۶ – ۰۲۱
۳۸۸۹ ۷۵۲ ۰۹۱۲
۰۹۱۲۸۳۷۵۷۴۷
تماس بگیرید

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

مقالات
چگونه فیزیک کنکور را ۱۰۰ بزنیم

چگونه فیزیک کنکور را ۱۰۰ بزنیم؟ یکی از دغدغه های داوطلبان کنکوری در گروه های آزمایشی ریاضی و تجربی درس فیزیک میباشد درسی استدلالی و نیز محاسباتی که اکثر دانش آموزان از آن هراس دارند و معمولا درصد پایینی در آن کسب میکنند. اما نکاتی ساده و کاربردی وجود دارد …

مقالات
کسب بهترین نتیجه در کنکور با نکات طلایی مطالعه ( بخش سوم )

کسب بهترین نتیجه در کنکور با نکات طلایی مطالعه ( بخش سوم ) نکات طلایی مطالعه برای کنکور – بهترین روش نشستن برای درس خواندن یکی دیگر از نکات مطالعه برای کنکور، بهترین روش نشستن برای درس خواندن می باشد. نشستن صحیح هنگام مطالعه برای همه داوطلبان به ویژه افرادی …

مقالات
کسب بهترین نتیجه در کنکور با نکات طلایی مطالعه ( بخش دوم )

کسب بهترین نتیجه در کنکور با نکات طلایی مطالعه ( بخش دوم ) کیفیت هوای تنفسی: کیفیت هوای تنفسی مکان مطالعه برای کنکور، هم از نظر ایجاد نشاط و هم از لحاظ فراهم آوردن موجبات کسالت خیلی مهم است. تنفس در اتاق در بسته که هوا به قدر کافی در …

تماس تلفنی